Μακάβριο εύρημα σε κήπο κατοικίας ανοίγει ξανά τον φάκελο ανεξιχνίαστης υπόθεσης

H υπόθεση ήταν «παγωμένη» για 30 χρόνια.

Article featured image
Article featured image

Ένας Βέλγος ηλικίας 78 ετών συνελήφθη κοντά στη Γάνδη, καθώς θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του, πριν από 30 χρόνια.


Ο ύποπτος, που κατονομάζεται ως Hans D., συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα, κατηγορήθηκε και του τοποθετήθηκε ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.


Η ανεξιχνίαστη υπόθεση άνοιξε ξανά έπειτα από τυχαία ανακάλυψη ανθρωπίνων λειψάνων στη διάρκεια εργασιών εκσκαφών στον κήπο μιας κατοικίας στο Sint-Martens-Latem, ένα χωριό νοτιοδυτικά της Γάνδης, αναφέρει το CBS News.


Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, η οποία συμπέρανε «βάσει πολλών σοβαρών στοιχείων» ότι τα λείψανα ανήκουν σε μια γειτόνισσα της εν λόγω οικίας, ηλικίας 48 ετών, η οποία εξαφανίστηκε το 1994, εξήγησε η εισαγγελία της Γάνδης.


Σύμφωνα με την De Standaard, ο ύποπτος ομολόγησε ενώπιον των ανακριτών, ότι έθαψε το πτώμα της συντρόφου του, αν και επί του παρόντος δεν αποδέχεται την δολοφονία.


«Συνεργάζεται πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας», δήλωσε ο δικηγόρος του Ashley Bicx, σε μια άλλη εφημερίδα, τη Het Nieuwsblad.



Η γυναίκα — η οποία αναγνωρίστηκε από τις Brussels Times ως η Annie De Poortere — εξαφανίστηκε στις 12 Νοεμβρίου 1994. Πέντε χρόνια αργότερα, αφότου η υπόθεση δηλώθηκε ως ανεξιχνίαστη, κηρύχθηκε «ελλείπουσα» από δικαστήριο στη Γάνδη, ανέφερε το δημοσίευμα.


Ο Hans D., έμπορος στο χωριό, δεν είχε κινήσει υποψίες τότε.


Ο ίδιος είχε πει σε έναν τηλεοπτικό ρεπόρτερ σε συνέντευξή του το 1999 ότι η σύντροφός του είχε εξαφανιστεί ξαφνικά ένα βράδυ όταν είχε βγει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και κατόπιν για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, έγραψε η De Standaard.


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το πτώμα της γυναίκας ήταν θαμμένο στην αυλή του σπιτιού γειτόνων.


Η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τμήμα του φακέλου της υπόθεσης είχε χαθεί, κατά τη διάρκεια της μετακόμισης του δικαστηρίου της Γάνδης.


Με πληροφορίες από huffpost, CBS News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ